Home Page

ONZE BEDRIJFSHISTORIE
Onze streek van herkomst is de provincie Emilia, in het centrum van het noorden van ItaliŽ, het agrarisch hart van het land gelegen tussen de rivier de Po en de Appennijnse bergketen; en het is juist aan de voet van deze bergen in een dorpje genaamd Traversetolo, dat aan het begin van de 19e eeuw familiehoofd Paolo Fornaciari zijn werkzaamheden aanvangt, van hulpje in de kaasmakerij Meester-Kaasmaker gworden, de meester die met vakkundigheid en technische kennis de melk doet veranderen in kostbare Parmigiano Reggiano-kazen.
Gedreven door een ondernemend karakter bouwt hij tegen de jaren '20 een eigen kaasmakerij geholpen door de vijf zonen van zijn broer: Ugo, Lucio, Dino, Cesare, en Erminio, welke als geestelijk erfgenamen van de bedrijfsethiek van hun oom, het bedrijf na diens dood voortzetten.
In de jaren '70 begin de derde generatie Fornaciari deel te nemen aan het familiebedrijf: Renato, Giuseppe en Maurizio, en naast de produktie en direkte verkoop begint men ook de groothandel.
Aan het begin van de jaren '80 versterken de Gebroeders Fornaciari hun bedrijfsimago door de bedrijfsvorm in een S.p.A. om te zetten en een modern magazijn te bouwen, met de capaciteit 25.000 kazen te laten rijpen.
Tevens vinden er de nodige aanpassingen plaats aan de nieuwe distributievoorwaarden welke de levensmiddelenmarkt stelt, en begint zo de samenwerking met Italiaanse en Europese distributiecentra geassociŽerd met de bekende kaasmerken.
In 1993 treedt Fabio tot het bedrijf toe, de jongste telg van de familie.
De toekomstige doelstellingen zijn ambitieus, maar de liefde en de eerbied voor de eigen tradities vormen een solide basis voor de groei van de F.LLI FORNACIARI S.P.A.

parmigiano reggiano fornaciari parmigiano reggiano fornaciari parmigiano reggiano fornaciari parmigiano reggiano fornaciari parmigiano reggiano fornaciari parmigiano reggiano fornaciari parmigiano reggiano fornaciari parmigiano reggiano fornaciari parmigiano reggiano fornaciari parmigiano reggiano fornaciari parmigiano reggiano fornaciari parmigiano reggiano fornaciari